Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Kosten voor riolering - rapportering 2013

Kosten voor riolering - rapportering 2013

Uitgave 21-04-2015Dit rapport geeft een overzicht van de kosten en opbrengsten die verbonden zijn aan de gemeentelijke sanering.

Jaarlijks worden de gemeenten en intergemeentelijke rioolbeheerders door de VMM bevraagd over de kosten en opbrengsten voor de verdere uitbouw en het duurzame onderhoud van de gemeentelijke riolering.

Wist je dat?

  • Het rioolbeheer in Vlaanderen kost jaarlijks 357 miljoen euro, of gemiddeld 46 euro per Vlaming.
  • Die kost wordt grotendeels via de waterfactuur doorgerekend aan de Vlaamse huishoudens en bedrijven. De Vlaamse Regering subsidieert ook een deel van de kosten.
  • De rioolbeheerders zijn kostendekkend.
  • Er zijn grote verschillen tussen de rioolbeheerders wat kostenefficiëntie betreft.

Dit zijn enkele kerncijfers uit het rapport. We brengen de kostenefficiëntie van de rioolbeheerders in kaart en vergelijken die. We nemen ook het gemeentelijke saneringstarief onder de loep.


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.