Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Klimaatadaptatietool in Vlaanderen

Klimaatadaptatietool in Vlaanderen

Uitgave 04-04-2019In opdracht van VMM heeft SWECO een onderzoek gevoerd naar de mogelijkheden voor een locatie-specifieke klimaatadaptatietool in Vlaanderen.

Cover KlimaatadaptatietoolDit rapport geeft een weerslag van dit onderzoek. Het omvat een literatuurstudie naar bestaande (web)tools inzake klimaatadaptatie in binnen- en buitenland en een kritische analyse van de geïdentificeerde tools op basis van interviews en een panelgesprek met externe deskundigen. Het rapport besluit met ‘het Programma van Eisen’ voor de eventuele ontwikkeling van een Klimaatadaptatietool in Vlaanderen, gericht op de ondersteuning van lokale overheden bij het uittekenen van hun adaptatiebeleid.

onderzoekers: Kristien Mariën, Jos Van Winckel, Oscar Vercleyen, Annie Vanslambrouck, Sweco


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.