Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Internationale prijsvergelijking van leiding-, afval- en hemelwater voor de gebruikers in verschillende Europese landen

Internationale prijsvergelijking van leiding-, afval- en hemelwater voor de gebruikers in verschillende Europese landen

Uitgave 06-05-2019In dit vergelijkend onderzoek is beschreven hoe de kosten voor waterdiensten doorgerekend worden aan de gebruikers in 20 Europese landen en regio’s. In Denemarken is de integrale waterfactuur meer dan vijf keer duurder dan in Italië voor hetzelfde gemiddeld gezin.

Internationale prijsvergelijking

Nog een aantal vaststellingen :

  • Het BTW-tarief op de integrale waterfactuur varieert van 0% tot 25%.
  • Er is een grote variatie in organisatie van de waterdiensten, in de kostprijs van de waterdiensten, en in de manier van doorreken ervan aan de gebruikers.

 Lees ook het addendum bij dit onderzoek


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.