Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Inschatting van de bijdrage van houtverbranding door burgers aan luchtverontreiniging in Vlaanderen

Inschatting van de bijdrage van houtverbranding door burgers aan luchtverontreiniging in Vlaanderen

Uitgave 30-03-2017Houtverbranding draagt tot één derde bij aan de totale hoeveelheid fijn stof in de lucht in de winter. Dat blijkt uit dit onderzoek, uitgevoerd in de winter van 2015-2016 in een woonwijk in Dessel.

Om de impact van houtverbranding op de lokale luchtkwaliteit na te gaan, heeft de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) in opdracht van de VMM van december 2015 tot en met januari 2016 metingen uitgevoerd in Dessel.

Wat hebben we gedaan?

  • Metingen in omgevingslucht
  • Metingen in schouwen
  • Vooraf de inwoners gevraagd naar hun stookgedrag

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.