Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Eindrapport Impact 90 km/u beleidsmaatregel luchtkwaliteit

Eindrapport Impact 90 km/u beleidsmaatregel luchtkwaliteit

Uitgave 11-06-2009In opdracht van de VMM voerde VITO een studie uit die nagaat hoe een snelheidsverlaging tot 90 km/u op een aantal snel- en ringwegen de luchtkwaliteit beïnvloedt tijdens smogepisodes.

Uit de studie blijkt dat snelheidsverlagingen tijdens smogepisodes een gunstig effect hebben op de luchtkwaliteit. De concentraties EC (elementair koolstof, de maat voor dieselroet) dalen bijvoorbeeld aanzienlijk. Vlakbij de snelwegen waar de snelheidsbeperking geldt, kan de daling van de hoeveelheid dieselroet oplopen tot 30%. Meer dan 40 000 Vlamingen worden bij snelheidsbeperkingen blootgesteld aan minstens 10% minder dieselroet. Voor iets meer dan 7500 Vlamingen is dat zelfs minstens 15%.


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.