Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / De Water Emissie Inventaris - Layman's report

De Water Emissie Inventaris - Layman's report

Uitgave 14-02-2014Het Water Emissions Inventory planning Support System (WEISS) is in de periode 2010-2013 via een Life+-project ontwikkeld door de VMM en VITO.

Dit computermodel inventariseert zo accuraat mogelijk de locatie en de omvang van de bronnen van vervuiling, net zoals de routes waarlangs de vervuiling zich tot in het oppervlaktewater verplaatst. En zo worden de emissies van alle relevante verontreinigende stoffen op een geografisch gedetailleerde wijze in kaart gebracht. Het WEISS-systeem is generiek opgezet. Het kan toegepast worden voor gebieden van verschillende omvang: van industriële of agrarische complexen tot volledige EU-deelstaten of grensoverschrijdende rivierbekkens.


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.