Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Publicaties / De saneringsbijdragen correct aangerekend in 2014?

De saneringsbijdragen correct aangerekend in 2014?

Uitgave 29-06-2015De watermaatschappijen innen de bovengemeentelijke en gemeentelijke saneringsbijdrage. De VMM ziet erop toe dat die aanrekening correct gebeurt. In dit rapport nemen we de aanrekening van de saneringsbijdragen aan landbouwers en bedrijven in 2014 onder de loep.

De processen voor de aanrekening van de saneringsbijdrage aan de grootverbruikers, zowel bovengemeentelijke als gemeentelijk, werden correct geïmplementeerd bij de watermaatschappijen. Op bovengemeentelijk vlak reden de watermaatschappijen een foutloos parcours. Op gemeentelijk niveau werd slechts een beperkt aantal afwijkingen vastgesteld.

De resultaten van de procescontrole geven ook aan dat de watermaatschappijen de aanrekeningsprocessen verregaand geautomatiseerd hebben en dat de nodige kwaliteitscontroles werden ingebouwd om een correcte aanrekening te garanderen.

De watermaatschappijen scoren erg goed op de volledigheid en duidelijkheid van de facturen. De VMM geeft wel nog enkele aandachtspunten mee die de leesbaarheid en transparantie van de facturen binnen de sector ten goede zou moeten komen.


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.