Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Chemkar PM10 - stedencampagne 2

Chemkar PM10 - stedencampagne 2

Uitgave 21-09-2015Dit rapport bevat de resultaten van de vijfde Chemkar PM10-studie. De VMM bemonsterde en analyseerde fijn stof in Mechelen, Leuven, Kortrijk, Hasselt en Aalst in de periode van juni 2013 tot juli 2014.

De VMM onderzocht tijdens deze studie fijn stof (PM10) in vijf middelgrote steden. In elke stad gingen we op zoek naar een achtergrondmeetplaats in een parkomgeving met een minimale lokale bijdrage en een hotspot waar we een maximale lokale bijdrage verwachtten. De hotspots waren telkens straten met veel verkeer en aan beide zijden vrij hoge aaneengesloten bebouwing. Dit zijn de zogenaamde street canyons. Doel van deze vijfde Chemkar-studie is het bestuderen van de grootte en samenstelling van de lokale bijdrages binnen de steden.


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.