Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Actualisatie en verfijning klimaatscenario’s tot 2100 voor Vlaanderen - Appendix 3: Ruimtelijke patronen voor België op basis van Europese en Belgische fijnmazige klimaatmodellen

Actualisatie en verfijning klimaatscenario’s tot 2100 voor Vlaanderen - Appendix 3: Ruimtelijke patronen voor België op basis van Europese en Belgische fijnmazige klimaatmodellen

Uitgave 17-09-2015Dit is de 3e technische Appendix (Engelstalig) bij het MIRA rapport ‘Actualisatie en verfijning klimaatscenario’s tot 2100 voor Vlaanderen’. Ze rapporteert de ruimtelijke patronen van de CORDEX-modellen, de MACCBET modellen en het ALARO model die bekomen werden voor België. De ruimtelijke patronen werden aangemaakt voor jaarlijkse temperatuur, zomerneerslag, winterneerslag en enkele extremen. Op deze manier is het mogelijk om na te gaan of er consistente ruimtelijke patronen aanwezig zijn in de klimaatprojecties voor België.

Cover WR Klimaatscenario's 2015_appendix 3

onderzoekers: Jochem Beullens en Nicole van Lipzig, KU Leuven


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.