Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Actualisatie en verfijning klimaatscenario’s tot 2100 voor Vlaanderen - Appendix 3: Ruimtelijke patronen voor België op basis van Europese en Belgische fijnmazige klimaatmodellen

Actualisatie en verfijning klimaatscenario’s tot 2100 voor Vlaanderen - Appendix 3: Ruimtelijke patronen voor België op basis van Europese en Belgische fijnmazige klimaatmodellen

Uitgave 17-09-2015Dit is de 3e technische Appendix (Engelstalig) bij het MIRA rapport ‘Actualisatie en verfijning klimaatscenario’s tot 2100 voor Vlaanderen’. Ze rapporteert de ruimtelijke patronen van de CORDEX-modellen, de MACCBET modellen en het ALARO model die bekomen werden voor België. De ruimtelijke patronen werden aangemaakt voor jaarlijkse temperatuur, zomerneerslag, winterneerslag en enkele extremen. Op deze manier is het mogelijk om na te gaan of er consistente ruimtelijke patronen aanwezig zijn in de klimaatprojecties voor België.

Cover WR Klimaatscenario's 2015_appendix 3

onderzoekers: Jochem Beullens en Nicole van Lipzig, KU Leuven


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.