Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Oktober 2018 / Sanering Winterbeek: al meer dan 65.000 ton verontreinigd materiaal verwijderd

Sanering Winterbeek: al meer dan 65.000 ton verontreinigd materiaal verwijderd

17-10-2018
De saneringswerken aan de Winterbeek zijn volop aan de gang. In het eerste deelgebied Schoestersvliet en Meilrijk zijn de werken na anderhalf jaar afgerond. De vervuilde beekbodem is volledig verwijderd, goed voor zo’n 25.000 ton. Er is ook 41.000 ton vervuilde oever afgegraven.

De VMM heeft op deze locatie ook twee nieuwe slibvangen gebouwd. Die zullen er nu samen met een eerder gebouwde slibvang voor zorgen dat de bodemdeeltjes die de Winterbeek meevoert, bezinken. De slibvangen zijn goed bereikbaar, zodat ze in de toekomst vlot geruimd kunnen worden.

Fase 2: Rietbroek en Dassenaarde

Ondertussen wordt er gewerkt in het deelgebied Rietbroek en Dassenaarde. Ook daar zijn 2 slibvangen gebouwd. Momenteel voeren we de sanering van de beek en de oevers uit. Het einde van de werken is gepland voor het voorjaar 2019.

Fase 3: Molenstede en Kraanrijk in voorbereiding

Na Rietbroek en Dassenaarde is deelgebied Molenstede en Kraanrijk aan de beurt. De werken zijn volop in voorbereiding. In september hebben we een infomarkt georganiseerd waar buurtbewoners en betrokkenen terecht konden met hun vragen of opmerkingen. Aanvang van de werken is voorzien in het voorjaar van 2019.

Volg de werken op de voet via www.winterbeek.be

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.