Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Maart 2023 / 13 x VMM op de Vlaamse Waterdagen

13 x VMM op de Vlaamse Waterdagen

09-03-2023
Bij de VMM zijn we fan van water! Water is en blijft een van onze meest kostbare grondstoffen. Net daarom zetten we onze schouders onder de Vlaamse Waterdagen. Van 18 tot 26 maart organiseren tientallen waterpartners spetterende activiteiten en daar mag de VMM natuurlijk niet aan ontbreken. Ontdek de 13 activiteiten die we voor jou in petto hebben.

Onze landbouwers in de polders kampen met te weinig water in de zomer en te veel water in de winter. Maar wat als we nu eens dat overtollig water stockeren en zo een grotere ondergrondse zoetwaterbel creëren? Dit heet ‘kreekrugfiltratie’ en is exact wat we samen met landbouwer Gino Nollet uittesten in Veurne.

Wanneer? 24 maart, 10.00u- 16.00u - Waar? Veurne
Bekijk het ingenieus systeem »

Op avontuur in en langs de Kleine Nete 

De Kleine Nete bruist van het leven. Maar niet iedereen is er even welkom. Kom op 23 maart in Grobbendonk te weten hoe we met een slim systeem jaarlijks duizenden invasieve Chinese wolhandkrabben vangen.Nete


Zijn waterdiertjes niet je ding? Stap dan de fiets op en doe de fietstocht van Wetlands4Cities, langs en doorheen onze natte natuur met uitleg van Lander Wantens op verschillende stopplaatsen.
In Kasterlee leer je dan weer bij hoe we rivieren helemaal opnieuw kunnen aanleggen met heel wat voordelen voor mens en natuur. 
Ga mee op avontuur » 

Van watervoetafdruk tot modderige schoenen 

Altijd al willen weten hoe groot jouw watervoetafdruk is? Dat kan in het Waterhuis in Aalst! Leer bij over je waterverbruik en volg de demo hoe we waterkwaliteit meten met sondes. Of breng een bezoek aan het heuvelachtige Geraardsbergen om de Markvallei te verkennen en te weten te komen hoe de vallei door de jaren heen veranderd is.
Of reis af naar het pittoreske Zwalm om te genieten van een rustige lentewandeling langs de Zwalmbeek.  
Naar de Oost-Vlaamse activiteiten » 

Rustgevende natuur in Vlaams-Brabant 

De wateractiviteiten in Vlaams-Brabant staan helemaal in het teken van rust en ontspanning. Maak een bruisende wandeling langs het Leuvense water en ontdek de rijke watergeschiedenis van de stad. Niet veel verder, in Neerijse, kan je terecht voor een rustgevende audiotour. En in Diest doe je een begeleide wandeling door het natuurdomein het Webbekomsbroek.  
Hier kom je helemaal tot rust »

Bezoek het kloppend hart van de Warmbeekvallei in Limburg

Ga op pad in Hamont-Achel en verken de Warmbeek, een van de zuiverste waterlopen in Vlaanderen. Volg de informatieve audiotour of neem deel aan een begeleide wandeltour. Naast heel wat natuurbeleving vind je er overal restanten uit het rijke historische verleden. Van Grafheuvels van uit de brons- en ijzertijd tot de trappistenabdij. 
Kom naar de Warmbeek »

Dit was nog maar het tipje van de ijsberg. Ook tientallen andere waterpartners hebben overal in Vlaanderen tussen 18 en 26 maart spetterende activiteiten voor jou in de aanbieding.
Ontdek alle activiteiten op www.waterdagen.be »
VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.