Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Juni 2016 / Laat je putwater jaarlijks controleren!

Laat je putwater jaarlijks controleren!

21-06-2016
Goedkoop putwater oppompen om als drinkwater te gebruiken lijkt aanlokkelijk, maar is niet altijd zo gezond. Daarom roept de VMM met de campagne 'Gezond water, ook jouw zorg' op om putwater jaarlijks te laten controleren.

Zet je deze boodschap graag mee in de kijker? Vraag dan de folders, affiches of het kant-en-klaar artikel aan.

Ons kraanwater wordt voortdurend gecontroleerd door de watermaatschappijen. Het is gezond en betrouwbaar drinkwater. Maar wie grondwater (putwater) gebruikt als drinkwater, moet dat zelf regelmatig  laten controleren. En dat gebeurt vaak niet, met soms nare gevolgen. Waterputten zijn vaak te ondiep om vervuiling tegen te houden. Stookolie, rioolwater, pesticiden, zware metalen … allemaal kunnen ze opduiken in opgepompt grondwater. Putwater wordt dus het beste minstens een keer per jaar gecontroleerd. De gezondheidsrisico's zijn immers behoorlijk groot. Meer informatie over de controle vind je op www.vmm.be/gezondwater.

Verspreid je mee de boodschap?

Heeft jouw organisatie een wachtkamer waar onze affiche kan omhoog hangen? Kan je de folder gebruiken om je bezoekers te informeren? Of wil je het kant-en-klaar artikel op je website of in je magazine opnemen? Neem zeker een kijkje bij ons campagnemateriaal.

Je kan alles gratis bestellen of downloaden op www.vmm.be/gezondwater.

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

De VMM houdt je met haar nieuwsbrief op de hoogte van het belangrijkste milieunieuws.

Editie 21 juni 2016

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.