Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Juni 2016 / Consultaties nieuwe drinkwatertarieven

Consultaties nieuwe drinkwatertarieven

21-06-2016
In de komende maanden consulteren de watermaatschappijen hun abonnees over de drinkwatertarieven voor de komende zes jaar. Tijdens een consultatieperiode van 30 dagen kan je het tariefplan inkijken en opmerkingen indienen.

Houd de website van je watermaatschappij in het oog als je van deze inspraakmogelijkheid gebruik wil maken. De consultaties starten tussen mei en juli 2016. Wanneer ze juist starten, hangt af van je watermaatschappij.

De consultaties zijn een gevolg van de hervormde tariefregulering voor drinkwater. Elke watermaatschappij legt voortaan de tarieven  voor de komende zes jaar vast in een tariefplan. Het tariefplan (2017-2022) omvat gedetailleerde toekomstverwachtingen voor onder andere de kosten, opbrengsten en investeringen van de watermaatschappij en de daarop berekende tarieven.

De consultatie van het tariefplan door de abonnees draagt bij tot transparantere tarieven. Het biedt je de mogelijkheid om je stem te laten horen, voordat het plan ingediend moet worden bij de Vlaamse Milieumaatschappij.

Meer over de consultaties drinkwatertarieven

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

De VMM houdt je met haar nieuwsbrief op de hoogte van het belangrijkste milieunieuws.

Editie 21 juni 2016

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.