Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Juni 2015 / Riviercontract Maarkebeek

Riviercontract Maarkebeek

18-06-2015
Samen met de Provincie Oost-Vlaanderen, de stad Oudenaarde en de gemeente Maarkedal werkt de VMM aan een riviercontract voor de Maarkebeek. Het riviercontract bestaat uit maatregelen die het overstromingsrisico in dit stroomgebied moeten verminderen.

Het riviercontract is tegelijk ook de aanleiding om in overleg te gaan met de bevolking en een ruimer planningsproces op te starten voor de beekvallei. Op 18 juni wordt er daarom een infomoment en bewonersatelier voor de inwoners van de Maarkebeekvallei georganiseerd.

De maatregelen om het overstromingsrisico te verminderen zullen geïntegreerd worden binnen een breder ruimtelijk verhaal of gebiedsvisie. Daarbij zal gekeken worden naar de ontwikkelingskansen in de Maarkebeekvallei voor andere functies. En er zal onderzocht worden hoe we de kwaliteiten van landbouw, landschap, recreatie, erfgoed, wonen, natuur,… kunnen versterken en op elkaar kunnen afstemmen. De ingrepen tot reductie van wateroverlast kunnen zo gecombineerd worden met andere acties (bijvoorbeeld aanleg van fiets- of wandelpad, versterken landschappelijke beleving,…). 

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

De VMM houdt je met haar nieuwsbrief op de hoogte van het belangrijkste milieunieuws.

Editie 18 juni 2015

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.