Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Februari 2022 / Binnenkort nieuwe oproep Proeftuinen droogte

Binnenkort nieuwe oproep Proeftuinen droogte

08-02-2022
In 2022 zal de VMM opnieuw een oproep lanceren voor projecten binnen het subsidieprogramma Proeftuinen droogte. Deze keer kiezen we voluit voor waterbesparende samenwerkingsverbanden die effectief oplossingen aanreiken op het terrein.

Na drie oproepen blijft Proeftuinen droogte een succesvol subsidieprogramma, waaraan we ook in 2022 verder blijven bouwen. Omdat een goed idee omzetten in een volwaardig projectvoorstel wel wat tijd in beslag neemt, hopen we kandidaten nu al enthousiast te maken om goede ideeën al wat concreter te maken.

Proeftuinen droogteWat moet je weten over de 4e oproep?

In deze vierde oproep zal de uitvoeringstermijn van nieuwe projecten beperkt zijn tot 3,5 jaar. Om voldoende projectideeën in aanmerking te laten komen en te kunnen steunen, passen we enkele voorwaarden aan:

  • Samenwerkingsverbanden moeten nog altijd bestaan uit meer dan 2 verschillende  partijen, maar deze keer zullen ook non-profit en overheidsbedrijven als volwaardige partners aan het samenwerkingsverband kunnen deelnemen.
  • Innovatie blijft een doelstelling van een proeftuinen droogte, maar ook concepten uit bestaande projecten kunnen hernomen worden, bijvoorbeeld met de bedoeling om breder uit te rollen of fijner te stellen.

 

Wil je op de hoogte gebracht worden als de oproep gelanceerd wordt, laat het ons weten via proeftuinendroogte@vmm.be. Je kunt er ook nu al met al je vragen terecht.

Meer informatie over Proeftuinen droogte »

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

logo

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.