Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Februari 2021 / Beleef de Vlaamse Waterdagen: in je bubbel of online

Beleef de Vlaamse Waterdagen: in je bubbel of online

09-02-2021
22 maart is Wereldwaterdag en dat laten we dit jaar niet zomaar voorbij drijven! Met de Vlaamse Waterdagen zetten we onze waterlopen in het zonnetje. Noteer alvast de week van 20 tot 28 maart in je agenda als je onze waterlopen eens van een andere kant wil bekijken: via een wandeling of fietstocht met je bubbel, of online vanuit je zetel. Wil je zelf iets organiseren? Graag! Laat het ons weten.

Dankzij vele inspanningen is de waterkwaliteit de laatste decennia sterk verbeterd. En dat mogen we samen vieren, ook al is het in de eigen bubbel of online. Water is misschien wel onze meest waardevolle grondstof. We moeten dan ook alle zeilen bijzetten om ons watersysteem veilig te houden en duurzaam te maken. Wereldwaterdag is de perfecte aanleiding om daar nog eens de aandacht op te vestigen.

Organiseer zelf je activiteit

WaterdagenVan 20 tot 28 maart bundelen we met de Vlaamse Waterdagen zoveel mogelijk activiteiten die het bewustzijn rond water en watergebonden natuur verhogen. Wil je meedoen en er zelf een organiseren? Meld je aan op  https://www.waterdagen.be/organiseer-een-evenement/  Daar maken we tal van evenementen in en langs onze waterlopen bekend voor jong en oud. Begin maart beginnen we volop met de communicatie en promotie over heel Vlaanderen.

Water moet je beleven

Water is van iedereen, voor iedereen. Water moet je voelen, zien en beleven! Heel wat waterlopen werden de voorbije jaren terug zichtbaar in de stad. Vissen keren terug naar hun natuurlijke habitat, overstromingen zijn beter te voorspellen en we hebben veel woongebieden extra beschermd tegen wateroverlast. Al deze realisaties mogen gezien worden! We kunnen best fier zijn op wat we hebben bereikt. Heb je ook iets gerealiseerd en mag het gezien worden? Meld je activiteit zeker aan. Samen vergroten we de beleving van water!

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

Dit artikel maakt deel uit van de nieuwsbrief van februari 2021.

Bekijk alle artikels >>

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.