Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / December 2021 / Proeftuinen Droogte: zes nieuwe projecten goedgekeurd

Proeftuinen Droogte: zes nieuwe projecten goedgekeurd

14-12-2021
De Vlaamse Regering heeft subsidie toegekend aan 6 partnerschappen van bedrijven die inzetten op waterbesparing en circulair watergebruik. Ze krijgen tot 75 procent subsidie voor gemaakte investeringen in het kader van Proeftuinen Droogte. Met de subsidie wil Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir landbouw en industrie aanmoedigen om te experimenteren met nieuwe technieken en nieuwe manieren van samenwerking in de strijd tegen waterschaarste en droogte.

De klimaatverandering confronteert Vlaanderen meer en meer met de gevolgen van droogte. Grote investeringen en meer dan 70 acties die samen de Blue Deal vormen, moeten het tij mee doen keren. Landbouw en industrie zijn een deel van de oplossing door in te zetten op waterbesparing en circulair watergebruik.  Het subsidieprogramma Proeftuinen Droogte moedigt bedrijven aan om hierin te investeren.

De projectoproep van de VMM leverde in eerste instantie 16 projectideeën op. Een programmateam toetste de voorstellen af en begeleidde de indieners bij het verder uitwerken van hun project. Uiteindelijk werden acht subsidieaanvragen ingediend. Zes van die projecten krijgen nu een subsidie toegekend voor een totaalbedrag van ruim 2,5 miljoen euro.  Ook in 2022 is een oproep voor nieuwe projecten voorzien.

Bekijk de projecten en alle informatie over Proeftuinen Droogte »

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

Dit artikel maakt deel uit van de nieuwsbrief van december 2021.

Bekijk alle artikels »

Blue Deal logogefinancierd door de EU - rrf combilogo

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.