Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / December 2020 / Participatie Zwalmbeek online voortgezet

Participatie Zwalmbeek online voortgezet

15-12-2020
In het participatieproject van de Zwalmbeek in Oost-Vlaanderen zoeken de waterbeheerders samen met de lokale besturen en de inwoners naar concrete maatregelen om o.a. schade door overstromingen te voorkomen of te beperken. Omdat samenkomen even niet meer kan, krijgen de deelnemers nu via filmpjes de stand van zaken over het project mee.

Zoals in elk participatietraject worden de inwoners betrokken via de website en organiseren we in normale omstandigheden ’s avonds bijeenkomsten. Maar in het participatieproject van de Zwalmbeek gaan we een stap verder. Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen organiseert ook verschillende workshops of ‘ateliers’ waar inwoners concreter kunnen ingaan op mogelijke oplossingen voor de problemen die zich al lang stellen in verschillende probleemzones.

Omdat bijeenkomsten door de coronamaatregelen sterk werden ingeperkt, laten we nu alle geïnteresseerden via filmpjes digitaal kennismaken met de stand van zaken van het project. De filmpjes vertellen per probleemzone op een laagdrempelige manier wat de uitdagingen zijn waar wij samen voorstaan. Moesten we het regenwater gemakkelijk kunnen bufferen dan was de wateroverlast verleden tijd. Maar zo simpel liggen de kaarten niet…

Bekijk de filmpjes hier

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

Dit artikel maakt deel uit van de nieuwsbrief van december 2020.

Bekijk alle artikels >>

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.