Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / December 2018 / Van start met je eigen luchtmeting

Van start met je eigen luchtmeting

18-12-2018
Is de lucht die je inademt gezond? Je hebt het je vast al afgevraagd. Waarom dan geen eigen onderzoek op touw zetten? Burgerwetenschap, of citizen science, is eenvoudiger dan je denkt. Om je te helpen, hebben we een online stappenplan www.hoemeetiklucht.eu gelanceerd.

Snel aan de slag

  • Surf naar www.hoemeetiklucht.eu.
  • Via 'Start je eigen experiment' leer je zelf stap voor stap een eigen project op te bouwen. Wat wil je precies meten? Hoe meet je? Wat leren de resultaten je? Zo vergroot je de kans dat je tot betrouwbare resultaten komt.
  • Je hoeft niet het hele stappenplan te doorlopen. Ga naar  'Ontdek de meetmethoden' en blader door de ideale encyclopedie om de verschillende vervuilende stoffen en bestaande meetmethoden te ontdekken.
  • Twijfel je nog over je plan van aanpak? Ga dan naar 'Voorbeeldexperimenten'. Je vindt er uitgewerkte beschrijvingen van experimenten.

Samen meten en weten

Het stappenplan voor wie zelf luchtkwaliteit wil meten, is gelanceerd op de succesvolle VMM-studiedag ‘Samen meten en weten’, een dag die volledig in het teken stond van luchtkwaliteitsmetingen.

Europese samenwerking

Hoemeetiklucht.eu werd ontwikkeld binnen het 'Project zuivere lucht'. Dit is een Europees project met verschillende partners  uit Vlaanderen en Nederland. Het wordt gesubsidieerd door het Interreg programma Vlaanderen-Nederland

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

Logo project zuivere lucht, Interreg Vlaanderen-Nederland

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.