Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / December 2014 / Congres Publieke Ruimte in het teken van water

Congres Publieke Ruimte in het teken van water

24-02-2015
Noteer 3 maart 2015 alvast in je agenda. Dan gaat de tweede editie van het congres Publieke Ruimte van Steunpunt Straten door met als thema ‘ruimte voor water’.

De VMM is samen met andere partners betrokken bij de organisatie van het congres. Daarmee willen we het belang van water in de publieke ruimte mee op de agenda zetten.

Water wordt een steeds belangrijkere factor bij het gebruik en de inrichting van de openbare ruimte. Volgens recente prognoses zal ook Vlaanderen de komende decennia in toenemende mate worden geconfronteerd met zowel wateroverlast als verdroging. Een doordachte inrichting van publieke ruimten creëert kansen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Anderzijds biedt water heel wat mogelijkheden om de aantrekkelijkheid van publieke ruimten te verhogen. Dat vraagt doordachte beleidskeuzes.

De relatie tussen water en publieke ruimte wordt tijdens het congres vanuit diverse perspectieven belicht: stadsontwikkeling, water en groen, robuuste valleien, waterberging en -afvoer, water en bedrijventerreinen.

Meer informatie

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

De VMM houdt je met haar nieuwsbrief op de hoogte van het belangrijkste milieunieuws.

Editie december 2014

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.