Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / April 2020 / Drinkwaterverbruik Vlaanderen blijft stabiel

Drinkwaterverbruik Vlaanderen blijft stabiel

02-04-2020
Het hoge aantal thuiswerkers in Vlaanderen laat zich op dit ogenblik niet merken in het totale drinkwaterverbruik.

SVZ 29-03-20

Bekijk de indicator bevoorrading leidingwater (svz 29 maart 2020)

 

 

Kraanwater is van zeer goede kwaliteit en dat blijft zo

De Wereldgezondheidsorganisatie geeft in haar rapport Water, sanitation, hygiene and waste management for the COVID-19 virus van 19 maart 2020 aan dat het risico voor watervoorzieningen laag is. In Vlaanderen wordt drinkwater voornamelijk bereid uit grondwater en oppervlaktewater. Grondwater is van nature afgeschermd tegen microbiologische verontreinigingen. Drinkwaterbedrijven die drinkwater uit oppervlaktewater bereiden, passen meervoudige desinfectiebarrières toe om de meest resistente pathogene micro-organismen te kunnen verwijderen.

Het COVID-19 virus is zeer gevoelig voor desinfectie. Van de conventionele filtratie- en desinfectieprocessen tijdens drinkwaterbereiding  is gekend dat ze voldoende effectief zijn om eventueel aanwezige virussen in ruw water te verwijderen of inactiveren.

Er is dus geen enkele reden om flessenwater aan te kopen. Kraanwater wordt streng gecontroleerd, zodat er veilig en gezond water uit de kraan stroomt.

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

Dit artikel maakt deel uit van de nieuwsbrief van april 2020.

Bekijk alle artikels>>

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.