Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Waarschuwingsfase hitteplan van kracht

Waarschuwingsfase hitteplan van kracht

15-06-2021
Het KMI voorspelt morgen en overmorgen hoge temperaturen, met pieken tot boven de 30°C. De waarschuwingsfase van het hitteplan is daarom van kracht vanaf vandaag.

De komende dagen wordt er tot 31°C voorspeld in Ukkel. Hierdoor wordt de temperatuursindicator overschreden. Dat gebeurt wanneer het verschil tussen de voorspelde maximum temperatuur en 25 °C in Ukkel over een periode van 5 dagen hoger dan of gelijk is aan 17°C.

Toename ozonconcentraties

De combinatie van luchtvervuiling, de hoge temperaturen en het zonnige weer zullen vanaf woensdag zorgen voor een toename van de ozonconcentraties. De verwachting is dat de Europese informatiedrempel van 180 µg/m³ benaderd maar niet overschreden zal worden. Als er de volgende dagen overschrijdingen van de informatiedrempel voorspeld of gemeten worden, zal je dat via onze nieuwsberichten kunnen volgen.

De actuele ozonmeetresultaten kan je hier volgen.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.