Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Waarschuwingsfase hitteplan van kracht

Waarschuwingsfase hitteplan van kracht

04-08-2020
Het KMI voorspelt vanaf morgen hoge temperaturen, met enkele dagen op rij meer dan 30°C. Hierdoor wordt de temperatuursindicator van het hitteplan overschreden en zitten we in de waarschuwingsfase.

Op donderdag wordt 31°C voorspeld in Ukkel. Ook de daarop volgende dagen blijft het zeer warm met tropische maximumtemperaturen boven 30°C. Hierdoor wordt de temperatuursindicator overschreden. Dat gebeurt wanneer het verschil tussen de voorspelde maximum temperatuur en 25 °C in Ukkel over een periode van 5 dagen hoger dan of gelijk is aan 17°C.

Geen overschrijdingen ozon

De komende twee dagen worden geen overschrijdingen van de Europese ozon informatiedrempel verwacht. De combinatie van luchtvervuiling, de hoge temperaturen en het zonnige weer zullen vanaf woensdag zorgen voor een toename van de ozonconcentraties. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe hoog de concentraties zullen oplopen en of de Europese informatiedrempel van 180 µg/m³ overschreden zal worden. Als er de volgende dagen overschrijdingen van de informatiedrempel voorspeld of gemeten worden, zal je dat via onze nieuwsberichten kunnen volgen.

De actuele ozonmeetresultaten kan je hier volgen.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.