Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Schitterende zwemwaterkwaliteit in Vlaanderen

Schitterende zwemwaterkwaliteit in Vlaanderen

23-05-2017
De Vlaamse zwemwaterkwaliteit aan de kust en in de zwemvijvers in het binnenland was in 2016 de beste sinds 2011. Dat blijkt uit de beoordeling van de meetresultaten door de Vlaamse Milieumaatschappij. Het percentage uitstekende zwemwateren is toegenomen tot 89,8%.

De Vlaamse Milieumaatschappij heeft in 2016 de zwemwaterkwaliteit op 88 locaties gemeten (aan de kust en in zwemvijvers in het binnenland). Katrien Smet, woordvoerster VMM: “Het resultaat is zeer goed: 79 zwemwateren behoren tot de klasse uitstekend, 7 tot de klasse goed, 1 locatie heeft een aanvaardbare kwaliteit en 1 een slechte kwaliteit”.

De beoordeling gebeurt volgens de Europese zwemwaterrichtlijn op basis van de meetresultaten van de voorbije 4 badseizoenen. Het aantal uitstekende zwemwateren is het hoogste sinds 2011. De verbetering is vooral toe te schrijven aan de blijvende verbetering van de kwaliteit van de kustwateren, waardoor er voor het eerst ooit procentueel gezien meer uitstekende zwemwateren aan de kust zijn dan in het binnenland.

 

Lees het volledige rapport Kwaliteit van het zwemwater 2016

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.