Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Multiparametersondes helpen bij milieu-incidenten

Multiparametersondes helpen bij milieu-incidenten

29-02-2016
De Vlaamse Milieumaatschappij maakt voortaan gebruik van multiparametersondes om milieu-incidenten in het oppervlaktewater op te volgen. Deze sondes kunnen we online aansturen en koppelen aan een sampler voor automatische staalnames.

Bij milieu-incidenten is het van groot belang om de aard en de verspreiding van de vervuiling snel en efficiënt vast te stellen. De VMM gebruikt daarvoor nu enkele multiparametersondes.  Deze sondes kunnen in de waterloop geplaatst worden en meten continu de basisparameters zuurstof, zuurtegraad, temperatuur, geleidbaarheid en troebelheid.

Wanneer vooraf ingestelde parameters worden overschreden krijgen onze wateronderzoekers meteen een verwittiging via e-mail. De VMM kan de sondes online aansturen en ook de metingen onmiddellijk raadplegen Zo kunnen we ook sneller adviezen geven over mogelijke maatregelen. De sondes kunnen ook gekoppeld worden aan een multisampler. Deze bevat 4 emmers van 5l om staalnames te verzamelen. Deze technologie zorgt dan ook voor een aanzienlijke efficiëntiewinst.

 demo mulitparametersonde   foto multisampler detail   foto multiparameter alarm

Meer foto’s van de demo op vrijdag 26 februari 2016.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.