Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Klimaatrapport 2015

Klimaatrapport 2015

17-09-2015
In welke mate is de klimaatverandering nu al zichtbaar in Vlaanderen en België? Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? De antwoorden op deze vragen lees je in het MIRA Klimaatrapport 2015, dat werd samengesteld in samenwerking met experten van de KU Leuven, VITO en het KMI.

Voor de meeste klimaatparameters (zoals temperatuur en neerslag) tekenen zich nu al duidelijke trends af.

Met behulp van een nieuwe generatie fijnschalige klimaatmodellen is voor onze regio nagegaan welke ruimtelijke verschillen in klimaatverandering zich kunnen aftekenen binnen Vlaanderen en omgeving. Er zijn 3 nieuwe klimaatscenario’s afgeleid (hoog, midden, laag). Samen geven ze een beeld van de mogelijke klimaatveranderingen voor Vlaanderen en België tegen 2030, 2050 en zelfs 2100.

De klimaatverandering kan enkel nog afgeremd worden door wereldwijd de uitstoot van broeikasgassen te laten dalen. Met de juiste strategieën en acties kunnen we de effecten van klimaatverandering beperken en op sommige punten zelfs terugdrijven.

Lees 'Klimaatrapport 2015, over waargenomen en toekomstige klimaatveranderingen'

Bij dit Klimaatrapport 2015 hoort ook een wetenschappelijk rapport. Dat kan u hier raadplegen

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.