Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Hoge ozonconcentraties - update 7 augustus

Hoge ozonconcentraties - update 7 augustus

27-07-2018
7 augustus - Vandaag worden er hoge ozonconcentraties verwacht, met kans op overschrijdingen van de informatiedrempel in heel Vlaanderen. De ozonconcentraties worden in Vlaanderen gemeten door de VMM. Bekijk de actuele resultaten in je buurt via onze site.

De grootste kans op overschrijdingen is er in het noordoosten van het land en op plaatsen waar het overwegend zonnig blijft. Er worden geen overschrijdingen van de alarmdrempel verwacht.

De concentraties zijn 's morgens steeds laag en pieken in de late namiddag en vroege avond.

Bekijk hier de actuele meetresultaten

 

Wat te doen bij hoge ozon?

Met baby’s, kleine kinderen en ouderen moet je extra alert zijn. Zorg ervoor dat ze voldoende water, koelte en rust krijgen.

Mensen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling (kinderen, ouderen, personen met
ademhalingsproblemen, enz.), doen best geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht tussen 12 en 22 uur. Iedereen wordt overigens aangeraden tijdens die periode
langdurige fysieke inspanningen (bijvoorbeeld joggen) zoveel mogelijk te vermijden, zeker wanneer de alarmdrempel wordt overschreden. Ozonconcentraties zijn binnenshuis gemiddeld de helft lager dan in de buitenlucht.

Je kan ook zelf je steentje bijdragen om de luchtverontreiniging te verminderen. Lees hier enkele tips voor een betere luchtkwaliteit.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.