Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Melding - alarm / Let op voor valse e-mails over een afvalstoffenheffing

Let op voor valse e-mails over een afvalstoffenheffing

Ontving je een e-mail over een invordering afvalstoffenheffing? De VMM ontving meldingen van valse e-mails die verstuurd werden naar bedrijven. Daarin wordt gevraagd om een openstaand bedrag te betalen via overschrijving. Doe dat zeker niet, deze e-mail is vals.

De VMM verstuurt de heffingsbiljetten steeds via brief, en niet via e-mail. Het correcte rekeningnummer van de VMM is BE 07 3751 1110 2566. Wij gebruiken ook nooit de term afvalstoffe(n)heffing of rioolbelasting. We werken wel samen met gerechtsdeurwaarders, maar die sturen geen officiële documenten per e-mail, sms of whatsapp. 

De valse berichten bevatten een pdf-document met als titel 'Factuur_Vlaamse milieu afvalwater', het heffingsbiljet van de VMM werd daarin bewerkt, er werden andere betalingsgegevens opgeplaatst. Volg deze betalingsinstructies dus niet op.

Het valse bericht lijkt afkomstig van Doma Incasso of Agerant Gerechtsdeurwaarders, en werd verstuurd met het e-mailadres fixdebt.services3@outlook.com

Meer info over fraudepogingen door valse deurwaarders.

Heb je een phishing-bericht of een verdacht bericht gekregen? Geef het dan door voor onderzoek via verdacht@safeonweb.be. Meer tips om phishing te herkennen, lees je op www.safeonweb.be. 

De VMM, jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.