Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Lucht / BelAir-app

BelAir-app

De BelAir-app is een applicatie voor je smartphone die de luchtkwaliteit toont op jouw locatie, via een modelberekening die elk uur vernieuwd wordt. De app verwittigt je ook als er een waarschuwing voor slechte luchtkwaliteit is.

Logo BelAir

Hoe werkt de app?

De BelAir-app geeft via een score, van “uitstekend” tot “uitermate slecht”, aan hoe de actuele luchtkwaliteit is op elke locatie in België. De app maakt ook een voorspelling van de luchtkwaliteit voor de volgende dagen en geeft een idee van de evolutie van de luchtkwaliteit op de lange termijn.

De lokale concentratie in jouw straat is het resultaat van een modelberekening. Het model berekent de concentraties door de metingen in de officiële meetstations te interpoleren naar het hele land. Hierdoor kan er dus geen rekening gehouden worden met heel lokale situaties (zoals bv. plaatselijke wegenwerken, een lokaal vuurtje, etc.), aangezien we niet in elke straat metingen doen.

Op de website van IRCEL vind je antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ) i.v.m. de BelAir-app.

screenshot BelAir app

Installeer de app op je smartphone

Afgeronde knop met logo Google playstore

Apple App Store

De VMM houdt een vinger aan de pols van de luchtkwaliteit in Vlaanderen en stippelt het luchtbeleid uit om luchtverontreiniging aan te pakken.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.