Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Klimaat / Potentiële evapotranspiratie (verdamping) / Evolutie van de potentiële evapotranspiratie, in een volledig jaar en in een groeiseizoen (Ukkel, 1901-2022/2023)

Evolutie van de potentiële evapotranspiratie, in een volledig jaar en in een groeiseizoen (Ukkel, 1901-2022/2023)

Deze grafiek geeft de evolutie weer van de potentiële evapotranspiratie of PET (maat voor verdamping) in België (meetpunt Ukkel) vanaf 1901, en dit zowel per volledig jaar als voor het groeiseizoen in een jaar.

Het groeiseizoen is gedefinieerd als de periode van 1 april tot 30 september in een jaar.

Bron: VMM op basis van KMI

Zoom

Cijfers in Excel

Embed link
<iframe border="0" width="100%" height="500" allowfullscreen="allowfullscreen" src="https://www.vmm.be/klimaat/potentiele-evapotranspiratie-verdamping/pet-verdamping/embed></iframe>

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.