Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Waterbesparing en waterverbruik / Linken

Linken

Nuttige linken m.b.t. waterbesparing.
Green deal brouwers

Brouwerijen zijn dus sterk afhankelijk van water. Daartegenover staat dat onze waterbronnen meer en meer onder druk komen te staan. Binnen deze Green Deal is het dan ook de bedoeling om concrete initiatieven te nemen waardoor binnen de brouwerijsector duurzamer met water kan worden omgesprongen.

#ikdrinkkraanwater - kraanwater.be

Kraanwater drinken is niet alleen veel goedkoper dan flessenwater, het is natuurlijk ook veel ecologischer, want het stroomt zonder verpakking bij jou thuis naar binnen.

Groen Lint Moorsele - Wevelgem

Het Groen Lint in Moorsele is een langgerekt park dat ongeveer 600m de slingerende Heulebeek volgt. Hoe werd het pesticidenvrij en watervriendelijk aangelegd?

Prairietuin bibliotheek - Dendermonde

Naast het moderne bibliotheekgebouw (geopend in 2010) werd in de lente van 2010 een originele en eigentijdse kleurrijke tuin aangelegd met zogenaamde prairieplanten. Pesticidenvrij én watervriendelijk.

Water: elke druppel telt. Daarvoor gaat de VMM elke dag! Zowel met onze interne milieuzorg als organisatie als bij de uitvoering van onze taken.

>> Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.