Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Maart 2022 / Webinarreeks klimaatadaptatie onder stoom

Webinarreeks klimaatadaptatie onder stoom

10-03-2022
In onze webinarreeks rond klimaatadaptatie zijn we op 22 maart al aan de 6e editie toe. Dit keer kom je alles te weten over slim en duurzaam watergebruik. Schrijf je nu in. Vorig webinar rond wateroverlast gemist? Herbekijk alle webinars uit de reeks op vmm.be.

Het klimaat wijzigt, en die verandering zorgt voor heel wat uitdagingen, ook op lokaal niveau. Daarom zijn we vorig jaar van start gegaan met een webinarreeks, waarin we samen op zoek gaan antwoorden. We geraken intussen echt op stoom, met al 5 webinars op de teller én een mooi vast publiek van stilaan 500 deelnemers per editie! In onze zesde editie ligt de focus op slim en duurzaam watergebruik.

Hoe kunnen we de waterstress in Vlaanderen in de hand houden? Welke initiatieven neemt de overheid? Hoe kan je als gemeente zelf aan de slag?

Een antwoord op al deze vragen mag je verwachten tijdens de webinar vandinsdag 22 maart 2022. We starten om 14u en voorzien dat het geheel ongeveer een uur in beslag zal nemen.

We brengen het probleem in kaart en detecteren cruciale actiepunten die tot oplossingen moeten leiden. De rol van overheden en deVMM komen daarbij aan bod, maar net zo goed belichten we aan de hand van overtuigende praktijkvoorbeelden welke resultaten op gemeentelijk niveau kunnen worden geboekt. 

Schrijf je nu in »

 

 

Webinar wateroverlast gemist?

Beeld webinar wateroverlast

Met zo’n 500 waren jullie op 15 februari: geboeide kijkers en interactieve deelnemers aan het webinar ‘Het wordt natter: hoe omgaan met wateroverlast in Vlaanderen?’ Bedankt aan iedereen die erbij was of misschien zelfs een vraag stelde!

Kon je er niet bij zijn? Niet getreurd, want het webinar wateroverlast kan je herbekijken op onze website. Heb je niet veel tijd: bekijk dan in sneltempo de hoogtepunten in een compilatie. Of ga snel naar een specifiek onderdeel via de programma-tabel. Onderaan kan je ook alle antwoorden vinden op de vragen uit de Q&A waarvoor we geen tijd hadden om ze tijdens het webinar te beantwoorden.

Herbekijk het webinar hier »

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

Dit artikel maakt deel uit van de nieuwsbrief van maart 2022.

Bekijk alle artikels »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.