Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Juni 2019 / Al 142 ideeën voor beperking overstromingsrisico Vliet-Molenbeek

Al 142 ideeën voor beperking overstromingsrisico Vliet-Molenbeek

19-06-2019
Sinds 26 maart zoeken de inwoners van Asse, Bornem, Londerzeel, Meise, Merchtem en Puurs-Sint-Amands online en offline naar manieren om het overstromingsrisico in hun streek verder te verminderen. In het verleden zorgde de Vliet-Molenbeek al voor heel wat wateroverlast en ook vandaag blijft de kans op waterschade bestaan. Daarom lanceerde de VMM samen met 13 lokale, provinciale en Vlaamse overheden een participatieproject om nieuwe voorstellen te verzamelen en onmiddellijk ook een draagvlak te bouwen om ze te realiseren.

De website vliet-molenbeek.riviercontract.be centraliseert alle informatie. Aan de hand van een online test kunnen de deelnemers hun kennis van overstromingen en hun overstromingskans testen. De test toont niet alleen de huidige overstromingskans, maar ook hoe die stijgt door de klimaatverandering. Op de website kunnen ze ideeën posten, steunen en bediscussiëren.

Daarnaast gaan de deelnemers ook live in gesprek. In mei en juni werden er 5 Vliet-Molenbeekfora georganiseerd, waar samen nagedacht werd over de overstromingsproblematiek in de streek.

Nog tot 30 juni kan je online meedenken over de 142 voorstellen.

Denk en doe mee op Vliet-Molenbeek.riviercontract.be

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.