Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Februari 2022 / Spectaculaire laatste werken Maarkebeek

Spectaculaire laatste werken Maarkebeek

08-02-2022
De nieuwe brug over de Maarkebeek is met succes geplaatst. Om het gewicht te drukken, werden twee aparte delen eerst op de juiste plaats gemanoeuvreerd en vervolgens tot een solide geheel gebetonneerd. Eerder was ook al de koker onder de N8 verhoogd en verbreed. Eind februari zouden alle werken klaar moeten zijn.

De werken aan het meest afwaartse deel van de Maarkebeek gaan nu de laatste fase in. Eind vorig jaar kon je op de oever nog zien hoe de brug over de Maarkebeek in twee delen werd voorbereid. Om het gewicht te drukken, is nu elk deel afzonderlijk op zijn plaats gebracht. Daarna zijn die tot één solide brug gebetonneerd.

Maarkebeek 2Ook aan de koker onder de Berchemweg (N8) zijn de werken ondertussen afgerond. De koker werd verbreed en verhoogd om hogere debieten te kunnen opvangen.

MaarkebeekDe laatste loodjes

Maarkebeek 3Op de planning staan nu nog het aanwerken van de bestaande verhardingen aan de nieuwe brug en de voltooiing van het winterbed. De werken aan het winterbed werden afgelopen jaar door de weersomstandigheden even stopgezet. Er waren te hoge debieten en waterpeilen in de Maarkebeek om de werken te kunnen afronden. Maar als de weersomstandigheden meezitten, zullen we dit project rond eind februari kunnen afwerken.

Deze werken worden uitgevoerd in het kader van het ‘Riviercontract Maarkebeek’ en worden medegefinancierd door onze partners AWV en de stad Oudenaarde.

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.