Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / December 2017 / LAC-portaal brengt tips uit de praktijk samen

LAC-portaal brengt tips uit de praktijk samen

05-12-2017
Toegang tot water is een basisrecht. Met de nieuwe portaalsite ‘LAC water’ ondersteunen we de medewerkers van de lokale adviescommissies van de OCMW’s die een belangrijke rol spelen in de bestrijding van waterarmoede.

Het is de lokale adviescommissie (LAC) die beslist over aanvragen tot afsluiting door de watermaatschappij. Hoe ga je als OCMW aan de slag om die LAC verder uit te bouwen en een kwaliteitsvolle hulpverlening aan te bieden? Op de nieuwe portaalsite ‘LAC water’ vertellen OCMW’s hoe zij concreet te werk gaan. Tips waar je meteen zelf mee aan de slag kan.

De Vlaamse Milieumaatschappij heeft samen met Samenlevingsopbouw tips en voorbeelden uit de praktijk verzameld. Daarmee willen we LAC-medewerkers niet alleen inspireren, maar ook ondersteunen. Je vindt er manieren om cliënten te bereiken, tips om de LAC-zitting vlot te laten verlopen, een fictief voorbeeld van een draaiboek voor de interne werking…

Heb je zelf suggesties of voorbeelden? Of heb je een vraag? Die kan je ons steeds bezorgen via toezichtdrinkwater@vmm.be

Neem een kijkje op www.vmm.be/lac-water

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.