Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge fijnstofconcentraties - vermijd hout stoken

Dinsdag 25 januari meten we hoge fijnstofwaarden in Vlaanderen. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn of haar houtverbranding in te perken.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Lucht / Infografieken

Infografieken

Hoe is het met onze luchtkwaliteit in Vlaanderen gesteld? En welke impact hebben houtverbranding en verkeer? Deze infografieken tonen je het antwoord in één oogopslag.

Infografiek stikstofdioxide 2020

Stikstofdioxide is een gas dat o.a. bijdraagt tot de vorming van ozon en fijn stof. Het kan irritatie aan de luchtwegen veroorzaken. Deze infografiek toont je het aantal overschrijdingen, de evolutie van de gemeten waarden en de belangrijkste uitstootbronnen.

Lees verder...

Infografiek ozon 2020

Ozon is een gas dat nodig is in de ozonlaag om ons te beschermen. Maar in de onderste luchtlagen is het een irriterend gas. Het kan o.a. een vermindering van de longfunctie, hoofdpijn en astma-aanvallen veroorzaken. Deze infografiek toont je het aantal overschrijdingen, de evolutie van de gemeten waarden en de belangrijkste uitstootbronnen.

Lees verder...

Infografiek fijn stof 2020

Fijn stof (PM) omvat alle mogelijke stofdeeltjes die rondzweven in de lucht. Fijn stof kan o.a. acute luchtwegaandoeningen, bronchitis en zelfs longkanker veroorzaken. Deze infografiek toont je het aantal overschrijdingen, de evolutie van de gemeten waarden en de belangrijkste uitstootbronnen.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.