Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Lucht / Infografieken

Infografieken

Hoe is het met onze luchtkwaliteit in Vlaanderen gesteld? En welke impact hebben houtverbranding en verkeer? Deze infografieken tonen je het antwoord in één oogopslag.

Infografiek stikstofdioxide 2019

Stikstofdioxide is een gas dat o.a. bijdraagt tot de vorming van ozon en fijn stof. Het kan irritatie aan de luchtwegen veroorzaken. Deze infografiek toont je het aantal overschrijdingen, de evolutie van de gemeten waarden en de belangrijkste uitstootbronnen.

Lees verder...

Infografiek ozon 2019

Ozon is een gas dat nodig is in de ozonlaag om ons te beschermen. Maar in de onderste luchtlagen is het een irriterend gas. Het kan o.a. een vermindering van de longfunctie, hoofdpijn en astma-aanvallen veroorzaken. Deze infografiek toont je het aantal overschrijdingen, de evolutie van de gemeten waarden en de belangrijkste uitstootbronnen.

Lees verder...

Infografiek fijn stof 2019

Fijn stof (PM) omvat alle mogelijke stofdeeltjes die rondzweven in de lucht. Fijn stof kan o.a. acute luchtwegaandoeningen, bronchitis en zelfs longkanker veroorzaken. Deze infografiek toont je het aantal overschrijdingen, de evolutie van de gemeten waarden en de belangrijkste uitstootbronnen.

Lees verder...

Infografiek houtverbranding 2019

Op deze infografiek tonen we de uitstoot die bij houtverbranding vrijkomt en geven we een overzicht van de gezondheidsrisico's. Daarnaast vergelijken we de uitstoot van een open haard, kachel, pelletkachel en een auto. Conclusie: houtverbranding produceert meer fijn stof dan wegverkeer in Vlaanderen.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.