Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Carrousel

Carrousel

Milieuverkenning 2018

Waar gaat Vlaanderen heen op het vlak van voeding, ruimte, mobiliteit en energie? Onze maatschappelijke systemen staan onder druk en de uitdagingen zijn groot. In de Milieuverkenning 2018 onderzoekt Milieurapport Vlaanderen de mogelijke oplossingsrichtingen en brengen we de drempels en hefbomen voor die oplossingen in kaart.

Laatste infomarkt voor gemeentebesturen - 13/3 Leuven

Wat kan de impact van klimaatverandering in je gemeente zijn? Hoe kan je het rioolbeheer verbeteren? Kom naar de infomarkt in Leuven op 13 maart en ontdek hoe de VMM je gemeente kan helpen. Je kan kiezen uit een uitgebreid aanbod aan infosessies, workshops en een infomarkt. Op een halve dag ben je zo helemaal mee!

Grondwater: hoe zit dat nu?

Vorige week viel er overal in Vlaanderen heel veel neerslag. Toch betekent dat niet dat de grondwaterstanden meteen weer op peil zijn. Anderzijds, als je in het nieuws hoort dat de grondwaterstanden laag zijn, betekent dat niet dat het grondwater plots op zal zijn. Hoe kan dat nu? Ons grondwatersysteem werkt op een heel eigen manier. In dit filmpje leggen we het uit.

Microplastics in oppervlaktewater: laag tot verwaarloosbaar risico

Baanbrekend onderzoek naar de verontreiniging van microplastics in Vlaanderen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir: “Ondanks eerder onderzoek bleven ook in Vlaanderen nog vele vragen over microplastics onbeantwoord. Dit onderzoek brengt het probleem in kaart zodat we gerichte maatregelen kunnen nemen om ons leefmilieu te beschermen."

Klimaatadaptatie: hoe komen we tot actie?

Het klimaat wijzigt, en die verandering zorgt voor heel wat uitdagingen, ook op lokaal niveau. In een nieuw klimaatwebinar focussen we op de uitdagingen die ons zouden kunnen tegenhouden om concreet aan de slag te gaan met klimaatadaptatie en hoe de Vlaamse overheid kan helpen. Het volledige webinar en alle presentaties vind je nu online.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.