Vlaanderen.be vmm.be
Je bent hier: Home / Carrousel

Carrousel

Vissen in nood? Snel melden voorkomt erger!

Merk je ergens vissen in nood op? Meld dat dan zo snel mogelijk aan de lokale milieudienst of hulpdiensten. Door bv. zuurstoftekort of een ziekte kan er een vissterfte optreden. Een snelle melding is dan cruciaal. Na je melding werken verschillende overheden en de waterbeheerder samen om het probleem op te sporen en op te lossen.

Tuinieren zonder pesticiden? Geen probleem!

Of je nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidenvrij onderhouden. Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood: ‘Mijn gifvrije tuin’ bundelt tips voor vier soorten tuinen en helpt je op weg naar een gifvrije tuin.

Watermeter 2016-2017

Wil je een duidelijk beeld krijgen van de watersector in Vlaanderen, van bron tot kraan? Je leest er alles over in onze Watermeter 2016-2017. Wist je bijvoorbeeld dat een gemiddeld gezin 84 m³ per jaar verbruikt en daarvoor € 4,5 per m³ betaalt? Dit en nog veel meer lees je in de Watermeter.

Pesticidenvrije projecten die inspireren!

Een speelplaats, een dorpsplein, een kerkhof,... enkele decennia geleden was het ondenkbaar om die zonder pesticiden te beheren. Maar ondertussen tonen openbare diensten dat het wel haalbaar is met een goed ontwerp en doordacht beheer.

Onderzoek verzilting met helikoptervluchten

De VMM onderzoekt vanaf 20 juni 2017 de verzilting van het grondwater in het kust- en poldergebied. Dat onderzoek gebeurt vanuit de lucht per helikopter. Het vluchtschema kan je hier volgen.

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid