Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Projecten / Proeftuinen Droogte

Proeftuinen droogte

Nieuwe oproep om projecten in te dienen

Je kan opnieuw een project indienen voor het subsidieprogramma Proeftuinen droogte. Samenwerkingsverbanden van minstens 3 partijen die samen een project uitvoeren dat het circulair watergebruik en de waterbeschikbaarheid verhoogt, kunnen een eerste beknopt voorstel indienen tot 30 mei 2022. We kiezen deze keer voluit voor waterbesparende samenwerkingsverbanden die effectief oplossingen aanreiken in gebieden met waterstress. Deze projectoproep is afgelopen. Een project indienen is niet meer mogelijk.

Bekijk de voorwaarden voor een goed projectvoorstel »

20 proeftuinen werken al aan oplossingen voor waterschaarste

In 20 proeftuinen werken bedrijven al samen aan een innovatieve projecten die waterschaarste in periodes van droogte kan inperken. Met deze proeftuinen willen we al doende leren over de praktische en technische uitdagingen en oplossingen op het terrein. Op die manier openen we de weg naar andere gelijkaardige projecten die overal in Vlaanderen de droogte te lijf gaan.

 

Snede gebieden

Klik op een van de punten om een project te bekijken

De VMM heeft het voorzitterschap van de Droogtecommissie en is aangewezen als trekker voor de subsidie 'Proeftuinen droogte'.

» Over VMM

Bekijk hier de brochure

Cover Proeftuinen Droogte

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.