Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Projecten / Proeftuinen Droogte

Proeftuinen droogte

Derde reeks proeftuinen droogte goedgekeurd

Eind 2021 werden zes nieuwe proeftuinen droogte goedgekeurd. 6 partnerschappen van bedrijven die inzetten op waterbesparing en circulair watergebruik krijgen tot 75 procent subsidie voor een totaalbedrag van ruim 2,5 miljoen euro.  De subsidie wil landbouw en industrie aanmoedigen om te experimenteren met nieuwe technieken en nieuwe manieren van samenwerking in de strijd tegen waterschaarste en droogte. Het subsidieprogramma proeftuinen droogte is onderdeel van het Vlaamse Veerkracht plan onder de Europese herstel- en veerkrachtfaciliteit.

Bekijk een korte voorstelling van de projecten »

15 proeftuinen werken al aan oplossingen voor waterschaarste

In 15 proeftuinen werken bedrijven al samen aan een innovatieve projecten die waterschaarste in periodes van droogte kan inperken. Met deze proeftuinen willen we al doende leren over de praktische en technische uitdagingen en oplossingen op het terrein. Op die manier openen we de weg naar andere gelijkaardige projecten die overal in Vlaanderen de droogte te lijf gaan.

 

Snede gebieden

Klik op een van de punten om een project te bekijken

De VMM heeft het voorzitterschap van de Droogtecommissie en is aangewezen als trekker voor de subsidie 'Proeftuinen droogte'.

» Over VMM

Bekijk hier de brochure

Cover Proeftuinen Droogte

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.