Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Overstromingen / Overstromingskaarten door intense neerslag / Veelgestelde vragen / Wordt er rekening gehouden met de afvoer via het rioleringsstelsel?

Wordt er rekening gehouden met de afvoer via het rioleringsstelsel?

Het rioleringsstelsel wordt niet expliciet mee gemodelleerd voor deze overstromingskaarten, maar wordt wel vereenvoudigd in rekening gebracht.

Binnen de stedelijke omgeving wordt aangenomen dat een neerslag die eenmaal om de twee jaar voorkomt, afgevoerd kan worden in het rioleringssysteem en geen oppervlakkige afstroming zal veroorzaken. De gebruikte synthetische regenbuien zijn hiervoor gecorrigeerd om deze berging in rekening te brengen.

De VMM beheert de onbevaarbare waterlopen van eerste categorie. De VMM werkt volgens de principes van de meerlaagse waterveiligheid om overstromingen aan te pakken in Vlaanderen.

» over VMM

Tot eind september 2017 kan je opmerkingen en aanpassingen op de ontwerp overstromingskaarten door intense neerslag doorgeven.

Log in op www.vlagg.be

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.