Vlaanderen.be www.vmm.be

Mogelijk felle buien met lokale wateroverlast

Vanaf zaterdag 24 juli tot en met donderdag 29 juli worden regelmatig buien voorspeld, met kans op lokaal onweer. Van zaterdagnamiddag 15u tot middernacht kondigt het KMI code oranje af voor de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. In heel Vlaanderen zijn er felle buien met veel neerslag op korte tijd mogelijk die plaatselijk voor wateroverlast kunnen zorgen. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Water / Kwaliteit waterlopen / Chemie / MAP / Veelgestelde vragen / Bevat het effluent van een kleinschalige afvalwaterzuiveringsinstallatie (KWZI) nitraat?

Bevat het effluent van een kleinschalige afvalwaterzuiveringsinstallatie (KWZI) nitraat?

Een kleinschalige afvalwaterzuiveringsinstallatie zal ook nitraathoudend water lozen. Maar in die waterzuivering wordt ook stikstof verwijderd, zodat niet alle stikstof die instroomt ook uitstroomt. Voor elke KWZI kan dus een raming gemaakt worden van de instroom en de uitstroom van stikstof, al of niet onder de vorm van nitraat.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.