Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Drinkwater / Beschikbaarheid van leidingwater

Beschikbaarheid van leidingwater

Om steeds drinkwater uit de kraan te krijgen, moet er voldoende water beschikbaar zijn. Die beschikbaarheid kan in gevaar komen.

Om leidingwater te produceren gebruiken de Vlaamse watermaatschappijen grondwater of oppervlaktewater. Dit water wordt gezuiverd en verdeeld naar de klanten of naar een andere watermaatschappij.

Bij een hoge temperatuur gebruiken we meer leidingwater, we staan bijvoorbeeld vaker onder de douche. Als de hitte een lange periode aanhoudt, kan die ervoor zorgen dat de levering van kraantjeswater moeilijk wordt. De levering blijft dan enkel mogelijk als we het kraantjeswater en het regenwater niet verspillen.

Indicator bevoorrading leidingwater

Via een indicator geeft de VMM de beschikbaarheid van kraantjeswater weer. We actualiseren deze indicator: maandelijks, of als er reden is tot extra waakzaamheid vaker.

Als er zones in Vlaanderen zijn waar het tijdelijk extra belangrijk is om zuinig met water om te gaan, melden we dit via een persbericht.

Bekijk de indicator bevoorrading leidingwater.

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.