Vlaanderen.be www.vmm.be

Mogelijk felle buien met lokale wateroverlast

Vanaf zaterdag 24 juli tot en met donderdag 29 juli worden regelmatig buien voorspeld, met kans op lokaal onweer. Van zaterdagnamiddag 15u tot middernacht kondigt het KMI code oranje af voor de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. In heel Vlaanderen zijn er felle buien met veel neerslag op korte tijd mogelijk die plaatselijk voor wateroverlast kunnen zorgen. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Water / Bouwen / Verplichte keuringen

Verplichte keuringen

Je bent verplicht om de waterafvoer en alle aanwezige waterinstallaties (binneninstallatie, installatie tweedecircuitwater en niet-aangesloten binneninstallatie) te laten keuren. Dat moet bij ingebruikname of grondige wijziging. Deze keuringen beschermen de volksgezondheid en het milieu, beperken de risico’s op kwaliteitsproblemen met kraanwater en verzekeren de goede werking van het openbaar water- en rioleringsnetwerk. 

Vanaf 1 januari 2021 wordt de huidige keuring van de afvoer voor afval- en regenwater en de binneninstallatie aangepast en uitgebreid.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.