Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / WaterRegulator - Activiteitenverslag 2020 / Onderzoek en advisering

Onderzoek en advisering

De WaterRegulator voert op eigen initiatief of op verzoek van de Vlaamse regering studies uit die verband houden met zijn opdrachten. Vaak zijn deze in voorbereiding van een -spontaan of gevraagd- advies.

Prijsvergelijking regio's

De jaarlijkse analyse van de evolutie van de integrale waterfactuur, werd in 2020 aangevuld met een vergelijking van deze factuur in de 3 gewesten.

Meer over prijsvergelijking integrale waterfactuur Belgische regio's

Omvang waterverlies waterbedrijven

In het tweede semester 2020 onderzocht de WaterRegulator de omvang van het waterverlies bij Vlaamse waterbedrijven op vraag van het kabinet van minister Zuhal Demir. De WaterRegulator stelde een rapport op dat de grootte van het waterverlies bij de Vlaamse waterbedrijven kwantitatief en financieel begroot en kadert. Daarnaast formuleert de WaterRegulator er een aantal bevindingen en aanbevelingen. Voorliggende adviesnota komt zo tegemoet aan de vervolgaudit vermeld in de Blue Deal.

Advies bij voorstellen tot wijziging regelgeving drinkwater

De WaterRegulator verstrekte in 2020 drie adviezen bij voorontwerpen van besluit van de Vlaamse regering:

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.