Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Publicaties / Onderzoek verhoogde lood-in-bloedwaarden in Moretusburg-Hertogvelden te Hoboken - voorjaar 2020

Onderzoek verhoogde lood-in-bloedwaarden in Moretusburg-Hertogvelden te Hoboken - voorjaar 2020

Uitgave 16-12-2020Tijdens een halfjaarlijks bloedonderzoek (juni 2020) in de wijk Moretusburg-Hertogvelden in Hoboken werd vastgesteld dat de lood-in-bloed-waarden bij kinderen in de wijk, na een periode van stelselmatige daling, terug sterk gestegen zijn. Er werd een onderzoek opgestart naar de oorzaken en de mogelijke maatregelen om zulke verhoogde waarden in de toekomst te vermijden.

De resultaten zijn samengevat in een rapport dat werd opgesteld door het departement Omgeving, het Agentschap Zorg & Gezondheid, het provinciaal Instituut voor Hygiëne en de Vlaamse Milieumaatschappij.

Hoboken wordt als hotspotgebied voor zware metalen (verhoogde loodwaarden) extra opgevolgd door de overheid. Om het probleem aan te pakken, is in 2017 een saneringsplan lood opgemaakt.


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.