Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / September 2022 / Save the date: VMM-event 'Samen voor Zuivere Lucht en Klimaatadaptatie'

Save the date: VMM-event 'Samen voor Zuivere Lucht en Klimaatadaptatie'

14-09-2022
Blokkeer alvast 9 december in je agenda voor het event 'Samen voor Zuivere Lucht en Klimaatadaptatie' van de Vlaamse Milieumaatschappij. Dit event vindt plaats in Brussel.

We gaan dan graag in dialoog met lokale besturen en hun partners over een aantal nieuwe producten en diensten die de VMM in lijn met haar vernieuwde visie en missie ontwikkelt.

In de voormiddag bespreken we de tools en het ‘Lerend Netwerk Lucht’ die we samen met een aantal lokale besturen aan het ontwikkelen zijn, als hulmiddel op weg naar een grotere lokale impact op luchtkwaliteit. We voorzien een posterbeurs waar je zelf een project, tool, educatief pakket … kan voorstellen dat lokale besturen helpt bij maatregelen die de luchtkwaliteit ten goede komen. Er zal ook ruimte zijn voor eén-op-één gesprekken met beleids- en meetexperten van de VMM.

De namiddag wordt gewijd aan het thema klimaatadaptatie. Centraal staat de lancering van nieuwe klimaatadaptatietools waarmee het Klimaatportaal-Vlaanderen wordt uitgebreid. Tal van nieuwe en geactualiseerde klimaatindicatoren worden dan voorgesteld.  We lichten ook de nieuwste bevindingen toe uit het studiewerk dat VMM de voorbije 2 jaar liet verrichten rond de impacts die klimaatverandering verder zal hebben en hoe planmatig en bij projectontwikkeling hiermee rekening te houden. Binnen dit thema voorzien we ook interactieve sessies waarbij we in dialoog gaan over een online forum Klimaatadaptatie voor de doorontwikkeling van de klimaatadaptatietools.

De uitnodiging en het volledige programma volgen nog.

Graag tot 9 december!

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.