Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Maart 2015 / Waterinfo.be uitgebreid voor ondersteuning watertoets

Waterinfo.be uitgebreid voor ondersteuning watertoets

11-03-2015
De VMM biedt voortaan via www.waterinfo.be/watertoets alle kaarten en tools aan om overheden, notarissen en immosector goed te informeren over overstromingsgevoelige gebieden.

Voor de informatieplicht over overstromingsgevoelig vastgoed en de voorbereiding van een watertoetsadvies kan je op waterinfo.be gedetailleerde kaarten met de overstromingsgevoelige gebieden raadplegen. 

De kaarten kan je eenvoudig bevragen op basis van het adres en nu ook via de perceelsgegevens. Zo kan je ook voor niet-bebouwde gebieden de overstromingsgevoeligheid opzoeken. Via een selectie van de gemeente, de kadastrale afdeling, de sectie en het perceel zoom je snel in op het gekozen perceel.

Voortaan kan je ook gemakkelijk het resultaat van die bevraging afdrukken of opslaan om toe te voegen aan je dossier of om je klant te informeren. Naast de ligging op kaart vermeldt het rapport daarom automatisch of het perceel in mogelijk of effectief overstromingsgevoelig gebied ligt.

Voorbeeld van een watertoetskaart zoals je ze kan afdrukken op www.waterinfo.be/watertoetsDaarnaast bevat het rapport:

  • de ligging ten opzichte van de door het decreet Integraal Waterbeleid afgebakende oeverzones en overstromingsgebieden voor het recht op voorkoop,
  • de  versie van de getoonde overstromingskaarten,
  • de datum van de kaartafdruk.

Ga aan de slag op www.waterinfo.be/watertoets

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

De VMM houdt je met haar nieuwsbrief op de hoogte van het belangrijkste milieunieuws.

Editie maart 2015

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.