Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / April 2022 / Wees paraat: leer waterinfo.be kennen

Wees paraat: leer waterinfo.be kennen

20-04-2022
Wat te doen bij overstromingen of droogte? De situatie juist beoordelen met waterinfo.be: hét dataplatform voor de professional én de partner bij uitstek in crisissituaties. Schrijf je in voor een van onze opleidingen doorheen het jaar zodat je, wanneer de nood hoog is, waterinfo.be alvast onder de knie hebt.

Leer waterinfo.be kennen

Ben je een professionele gebruiker van waterinfo.be (i.e. betrokken bij waterbeheer of crisisbeheer)? Dan biedt het waterinfo-team opleidingen aan met uitleg over de verschillende menu's op waterinfo, de grafieken en het downloaden van gegevens. Zo kan je tijdens crisissituaties snel en efficiënt de voor jou relevante informatie terugvinden.

Infosessies waterinfo.beOp volgende data zijn er opleidingen gepland:

  • woensdag 27 april 2022 9u30-11u30 (online)
  • dinsdag 28 juni 2022 13u30-15u30 (online)
  • maandag 12 september 2022 9u30-11u30 (online)
  • dinsdag 13 december 2022 13u30-15u30 (online)

Aansluitend op de algemene waterinfo-opleiding kan je ook een toelichting over de watertoets en de risicokaarten bijwonen. 

Ik ben professioneel betrokken bij water- of crisisbeheer en schrijf me in voor een online toelichting »

Let op: ben je niet professioneel betrokken bij water- of crisisbeheer, dan zal je je niet kunnen registreren voor deze opleiding.

Waarom waterinfo.be gebruiken?

Waterinfo.be is de website van de Vlaamse overheid waarop je informatie kan vinden over overstromingen en droogte. Een groot deel van de data zoals metingen, (interpretaties van) voorspellingen, kaartmateriaal en de watertoets-tool is openbaar beschikbaar.

Voor professionele gebruikers, die betrokken zijn bij het waterbeheer of crisisbeheer, is er ook extra informatie beschikbaar zoals contactgegevens, draaiboeken voor stormtij aan de kust en metingen in het kader van samenwerkingsovereenkomsten. Toegang tot deze informatie verkrijg je door een account met login aan te vragen op de site.

Opleiding aanvragen

Organiseer je zelf een evenement waarbij je een opleiding over waterinfo.be in het programma wil integreren? Voor evenementen vanaf 30 deelnemers kan je een toelichting over waterinfo aanvragen via het contactformulier op www.waterinfo.be/contact.

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

Dit artikel maakt deel uit van de nieuwsbrief van april 2022.

Bekijk alle artikels »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.