Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / April 2022 / Consulteer de tariefplannen drinkwater 2023-2028

Consulteer de tariefplannen drinkwater 2023-2028

20-04-2022
Wist je dat je dit jaar opnieuw de kans krijgt om mee na te denken over de tariefplannen voor drinkwater? Binnenkort zijn de plannen openbaar beschikbaar om in te kijken en te becommentariëren.

Vier waterbedrijven zullen dit jaar een tariefplan indienen bij de WaterRegulator van de VMM. Het gaat om Aquaduin, AGSO Knokke-Heist, De Watergroep en Farys. Gedurende 30 dagen krijg je via de website van deze waterbedrijven de kans om die plannen in te kijken. Standpunten, opmerkingen en bezwaren worden verwerkt voordat de plannen worden voorgelegd aan de WaterRegulator.

Een kans die het best niet onopgemerkt voorbij gaat, want de tariefplannen bepalen de drinkwatertarieven voor de periode 2023-2028.

Elk waterbedrijf licht de plannen toe aan de abonnees in een consultatiedocument. Hierin staat de strategie van het waterbedrijf, die er de komende jaren voor zal zorgen dat het drinkwater betaalbaar blijft en dat er op een duurzame manier kwaliteitsvol en voldoende drinkwater uit onze kranen vloeit.

Bekijk hier het consultatiedocument en het tariefplan voor jouw waterbedrijf:

Wat gebeurt er verder na de consultatieronde?

Na de consultatieronde dienen de waterbedrijven hun tariefplannen in bij de Waterregulator van de VMM. Deze beslist vóór 31 december 2022 over het tariefplan zodat de drinkwatertarieven voor het verbruik vanaf 1 januari 2023 tijdig gekend zijn.

Consultatie tariefplannen

Meer info over de regulering van drinkwater »

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

Dit artikel maakt deel uit van de nieuwsbrief van april 2022.

Bekijk alle artikels »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.