Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

 Volg VMM via RSS

 

Financiering waterbeleid onder de loep

Tegen 2021 moet het watersysteem van 17 geselecteerde speerpuntgebieden in Vlaanderen in een goede ecologische toestand zijn. Als onderdeel van dat proces, is het overlegplatform ‘Financiering waterbeleid’ van start gegaan. Tegen midden 2018 werken zij een beleidsvoorstel uit om de financiële instrumenten van het integraal waterbeleid te optimaliseren.

Lees verder...

Educatief pakket Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is op sommige dagen niet uit de actualiteit weg te branden. Ongetwijfeld stellen heel wat leerlingen dan vragen in de klas: “Wat is dat nu juist: fijn stof?”. Met dit educatief pakket leren kinderen van 9 tot 11 in vier razend interessante en actieve lessen alles wat ze moeten weten over lucht, de kwaliteit, de verontreiniging… Download het pakket via de link onderaan.

Lees verder...

Geslaagd startevenement overstromingsrisico Zedelgem

Woensdag 16 februari verzamelden 120 Zedelgemnaars om na te denken over het overstromingsrisico in Zedelgem. Hoewel er al heel wat inspanningen zijn gedaan om overstromingen te verminderen, moeten we waakzaam blijven en onderzoeken hoe we allemaal samen problemen kunnen vermijden.

Lees verder...

Vlaanderen vecht verder tegen de wateroverlast

In opdracht van de VMM werkt het Leuvense bedrijf HydroScan samen met Jeremy Benn Associates een nieuwe afstromingsgevoelige kaart voor Vlaanderen uit. Op deze kaart zullen de gebieden in Vlaanderen te zien zijn die een verhoogde kans op wateroverlast hebben door afstromend regenwater van verharding en onverharde gebieden.

Lees verder...

In Vlaanderen is informatiedrempel fijn stof overschreden

12-02-2017 - Sinds donderdag is de luchtkwaliteit ondermaats in Vlaanderen. Om de fijnstofpieken te beperken, adviseren we de bevolking om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken op dagen met een verminderde luchtkwaliteit en te veel fijn stof heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.