Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

 Volg VMM via RSS

 

Heraanleg Kapermolenpark in Hasselt

De VMM slaat de handen in mekaar met de stad Hasselt om de Demer opnieuw plaats te geven in het Kapermolenpark. Het vormt een onderdeel van de volledige herinrichting van het park, waarvoor iedereen ideeën mocht aanbrengen.

Lees verder...

Nitraat in grondwater: hoe zit dat?

Vrijdag 29 maart organiseerden VMM en de Vlaamse Landmaatschappij een geslaagde studievoormiddag voor landbouwadviseurs en andere stakeholders. We zoomden in op de relatie tussen bemesting en nitraat in grondwater.

Lees verder...

Naar een riviercontract voor de Vliet-Molenbeek

Vanaf 26 maart zullen in 6 gemeenten (Asse, Bornem, Londerzeel, Meise, Merchtem en Puurs-Sint-Amands) de inwoners en alle betrokkenen een jaar lang zoeken naar maatregelen om het overstromingsrisico te verminderen. Het nieuwe participatieproject start met de lancering van een online test en ideeënplatform.

Lees verder...

Geef om drinkwater

Geef jij om water? Dan is het vandaag, op Wereldwaterdag, hét moment om daar bij stil te staan. Wereldwijd hebben nog altijd heel wat mensen geen proper drinkbaar water. Als wij de kraan opendraaien, krijgen we volop drinkwater van uitstekende kwaliteit. Als we geven om water, dan moeten we er spaarzaam en veilig mee omgaan!

Lees verder...

De VMM tot je dienst!

Hoe we kunnen samenwerken met gemeentebesturen en welke dienstverlening biedt de VMM aan… dat was het thema van 3 infomarkten voor lokale besturen. Meer dan 200 schepenen en burgemeesters kwamen ontdekken wat de VMM voor hun gemeente in petto heeft.

Lees verder...

Infosessie digitale aangifte heffingen

In 2019 dien je opnieuw jouw aangifte voor de heffing op waterverontreiniging of grondwaterwinning digitaal in. We hebben de digitale aangifte en de berekeningswizard in de loop van 2018 verder geoptimaliseerd. Benieuwd naar de wijzigingen? Kom naar de infosessie op 18/01.

Lees verder...

Geef mee richting aan het toekomstige waterbeleid

Op 19 december is het openbaar onderzoek over de waterbeleidsnota 2020-2025 gestart. Die nota bevat de krachtlijnen van de visie van de Vlaamse Regering op het toekomstige waterbeleid. Ook de grote waterbeheerkwesties rond de kwaliteit van het oppervlaktewater en de toestand van het grondwater in Vlaanderen, komen in de nota aan bod.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.